• Foto van Léon Stynen uit 1934, uit familiearchief Stynen
Wedstrijd

Stynen Loves Wiki: Doe met Stynen mee aan Wiki Loves Heritage!

vr, 15/06/2018 tot do, 15/11/2018

-- wedstrijd afgesloten op 15 november. Bekijk hier de winnaars en de resultaten --

Ben je gepassioneerd door fotografie en architectuur? Goed nieuws! Nog tot 15 november heb je tijd om mee te doen aan de fotowedstrijd Wiki Loves Heritage. Naar aanleiding van Stynen2018 moedigt het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) je graag aan om realisaties van Léon Stynen in Vlaanderen en Brussel te fotograferen en op te laden in Wikipedia. Op die manier werken we samen aan een grotere zichtbaarheid van Stynens oeuvre in 's werelds meest gebruikte encyclopedie.

Door mee te doen aan de fotowedstrijd maak je kans om als winnaar geselecteerd te worden door de Wiki Loves Heritage-jury. Geen selectie? Niet getreurd! De gelegenheidsjury van het VAi pikt er de drie mooiste Stynenfoto's op Wikipedia uit. De winnaars ontvangen een boekenpakket en nemen gratis deel aan een Stynen wandeltocht die Expeditie De Stad organiseert langs de Léon Stynen Architectuurroute.

Foto's kunnen geüpload worden via deze Wikipediapagina. Let op dat je bij elke foto de categorie “Léon Stynen” toevoegt, zoals geïllustreerd op deze afbeelding, anders vinden we je foto misschien niet terug. Na upload verschijnt je foto op deze pagina.

Volg ons op Facebook, Twitter of Instagram (@architectuurVAI) en deel met #Stynen2018 en #WikiLovesHeritage.

Op volgende websites vind je een overzicht van gebouwen van Léon Stynen in België:

Vragen? Hulp nodig? Wil je extra info? Stuur dan een mail naar wim.lowet@vai.be

Wiki Loves Heritage is een initiatief van de Vlaamse Overheid, PACKED vzw, Faro, Herita en de vrijwilligers van Wikipedia en Wikimedia België.

Noot rond Copyright

Speciaal voor de fotowedstrijd geven de erven van Léon Stynen toelating om foto's van Stynenrealisaties te maken en te publiceren op Wikipedia onder een vrije licentie. De toestemming geldt enkel voor foto's die worden opgeladen binnen het kader van Wiki Loves Heritage, editie 2018.

Dit geldt niet voor renovaties of gebouwdelen die zijn aangebracht door andere architecten, wat bijvoorbeeld het geval is bij deSingel. Zonder toestemming van de architecten kun je van deze gedeelten enkel de buitenkant (zoals zichtbaar vanuit de publieke ruimte) fotograferen en opladen in Wikipedia.